בלינצ'ס ביס עם גבינה ושסק טרי

מכל הדברים בעולם, אין דבר שרואים עליו את פגעי הזמן יותר מאוכל. הנדסת המזון עסוקה כל הזמן בלהאריך את העונות של התוצרת החקלאית שלנו ואת חיי המדף של המאכלים שלנו. אבל האמת הפשוטה לא משתנה, אוכל מרגע שבושל הולך לקראת קלקולו, כמו שאנחנו מרגע שנולדנו הולכים לקראת מותנו.

זה לא רע וגם לא טוב, אין בכך עצב וגם לא שמחה, זה פשוט מה שזה וכך צריך לקבל את זה. המציאות שלנו מוגדרת על ידי היותה מתכלה, המוות הוא אחד מחזיונות החיים. אם רק מסירים את הפחד המשתק, העיניים נפקחות לחיים של מודעות.

העולם הזה הוא המימד המוגבל של האלוהות האין סופית והוא משלים את שלמותה בכך שהוא מעניק אפשרות של חיסרון, השלמה והתפתחות. על כן המציאות הגשמית המגבילה אותנו אל מרחב וזמן היא לא היפך הרוחניות אלא היא הרוחניות האמיתית והאבולוציה היא לא כפירה, היא האמונה בעצמה.

מכל המאכלים בעולם, אין דבר שרואים עליו כמה אוכל הוא תלוי זמן יותר משסק. עונתו כל כך קצרה שאם מצמצת תאבד אותו. כשהוא מגיע כדאי להתמסר אליו כי לא יעבור זמן רב והוא יעלם וכל שיוותר הוא רק להתגעגע אליו עד לשנה הבאה.

לא רק זה, אלא שגיליתי שכמעט כל פעולה בישולית שנעביר על השסק תגרום לו לאבד את טעמו המיוחד. לריבת שסק לדוגמא, יש טעם של משמש, לשסק אפוי יש טעם פירותי כללי ולא ממוקד. כדי להתייחד עם שסקיותו של השסק – שהיא מהותו האמיתית – יש לצרוך אותו טרי, ללא התחכמות.

רגע לפני שעונתו נגמרת, אני מרגיש שאני חייב לדבר עליו, חייב לעשות איתו משהו, לפגוש אותו מחדש. אז הנה מתכון שמנצל את טוב ליבו של השסק הטרי.

מעטפת בצקית דקה, תוך קרמי וחלבי, כל מה שצריך בקינוח טוב. אבל הכל רק עוטף את השסק, הוא עצמו לא מקבל שום טיפול ונשאר חי, כמות שהוא, בטבע הארעי.

 

 

 

בלינצ'ס ביס מתוק

מרכיבים

  • כ- 50 יחידות ביס:
  • 100 גרם קמח
  • 1 גרם מלח
  • 25 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 250 גרם חלב
  • 30 חמאה מומסת
  • 10 גרם ברנדי
  • מעט חמאה מומסת לטיגון

הוראות הכנה

  • מערבבים היטב בעזרת מטרפה את כל החומרים מלבד הקמח, עד לקבלת תערובת חלקה.
  • מוסיפים בהדרגה את הקמח, תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה חלקה.
  • מעבירים את הבלילה דרך מסננת על מנת להיפטר מגושים.
  • מחממים מחבת טפלון שטוחה על להבה בינונית ומשמנים אותה במעט חמאה מומסת בעזרת נייר סופג.
  • יוצקים אל המחבת מצקת אחת מן הבלילה ומטלטלים את המחבת כך שהבלילה תתפזר באופן שווה.
  • בתנועה חדה וזריזה הופכים את המחבת מעל קערת הבלילה כדי להיפטר מעודפי בלילה. הבלינצ'ס צריך להיות דק ככל הניתן.
  • מטגנים דקה על להבה בינונית להזהבה קלה.
  • בעזרת מרית דקה הופכים את הבלינצ'ס בעדינות ומטגנים עוד דקה מצד שני.
  • מוציאים את הבלינצ'ס מהמחבת, מעבירים לצלחת שטוחה ומכסים במגבת נקייה בזמן שמטגנים, באותו אופן, את יתר הבלילה.
  • קורצים עיגולי ביס מהבלינצ'סים המוכנים בעזרת קורצן בקוטר 6 ס"מ.
קרם מסקרפונה

מרכיבים

  • 500 גרם מסקרפונה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • גרגירים ממקל וניל אחד או 1 כפית מחית וניל
  • קליפה מגורדת מלימון אחד

הוראות הכנה

  • מערבבים היטב את כל החומרים ומעבירים לשק זילוף.

גיוונים:

ניתן להכין את הקרם מגבינת ריקוטה במקום מסקרפונה לקבלת קרם קל ורזה יותר.

הרכבה והגשה

מרכיבים

  • 15 יחידות שסק טרי
  • 1 כף פרוקטוז או סוכר
  • 1 כף ברנדי
  • עיגולי הבלינצ'ס
  • קרם המסקרפונה
  • אבקת סוכר להגשה

הוראות הכנה

  • מקלפים את השסק. חוצים, מגלענים וחוצים בשנית כל מחצית שסק לאורכה.
  • מערבבים את השסק עם הפרוקטוז והברנדי ומשהים למספר דקות.
  • מזלפים תלולית של מילוי בחציו העליון של כל עיגול בלינצ'ס.
  • מניחים 2 רבעי שסק על המילוי.
  • מקפלים את חציו התחתון של עיגול הבלינצ'ס מעל חלקו העליון, (הקרם ידביק את הבלינצ'ס וימנע ממנו להיפתח).
  • מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
הפוסט הזה פורסם בקטגוריה דובדבנים.‏ קישור ישיר לפוסט.

תגובה אחת על בלינצ'ס ביס עם גבינה ושסק טרי

  1. מאת ellana‏:

    מקסים, בא לי ביס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook