בפוסט הקודם שנכתב לקראת פורים התוודתי על התמכרותי לפרג. היום, כשכבר חלף לו שבוע נוסף, אני מתמודד עם הדילמה הקבועה של אחרי פורים: מה לעזאזל עושים עם כל מלית הפרג שנשארה אחרי שסיימנו להכין אוזני המן? איכשהו, כשאני מביט על הפרג הטחון אף פעם אני לא מצליח להאמין שהוא יספיק לי ובסוף אני תמיד קונה יותר מדי, מכין כמות גדולה של מלית ואחרי שכל הבצק לאוזני ההמן נגמר תמיד נשארות לי כמויות של מלית פרג טעימה שדורשת שאעשה איתה משהו.
להכין אוזני המן אחרי פורים זו לא אופציה מבחינתי. כמו מצה אחרי הפסח או סופגניות חודש לפני החנוכה, מאכלי חג מחוץ למועדם פשוט לא עושים לי את זה. מצד שני, מלית פרג היא בעיני הדרך הכי טובה לשמר את טעמו, ריחו ומרקמו של הזהב השחור הזה ולכן היא יכולה לשמש אותנו בכל ימות השנה לכל מוצר שנרצה לבסם בפלא הפרג.
אז לכל מי שחולק איתי את ההתמכרות, הנה לכם מחדש את המתכון למלית הפרג, ואחריו כמה רעיונות לשימושים בה. הצד השווה בכל המתכונים שלפניכם הוא פשוט: בלי שילובים מעודנים מדי.
פרג צריך לצרוך כזריקה מרוכזת, ישר לווריד.
טארט פרג
שתי שכבות של בצק שחום ופריך חובקות בינהן מלית רכה של פרג. הרכות והעסיסיות של המלית מגיעות כתוצאה מהעשרתה בתפוחי עץ מגורדים, ניחוח התפוחים משתלב היטב עם טעמי הפרג. גרגרי פרג שלמים בתוך הבצק וגם מעליו מוסיפים נופך הן לטקסטורה והן למראה.
מי בא לקפה?
עוגת דבאל פרג בציפוי שוקולד
תחתית של עוגת פרג עשירה, מעליה בוואריה פרג קרמית ומוסית ומעל הכל ציפוי של גנאש שוקולד מריר, יוצרים בשילובם את אחת העוגות החביבות עלי. עונג מושלם.
אבל לשלמות של הטקסטורה שלה היא מגיעה רק כשהיא מתחילה להימעך:
רולדת פרסבורגר פרג
פרסבורגר הוא בצק עם פיצול אישיות. גם ברכיביו וגם בטכניקת ההכנה שלו הוא משלב שתי מתודות הפוכות. מצד אחד יש לו את הגמישות והאווריריות של בצק שמרים ומצד שני את הפריכות והנימוחות של בצק פריך, אז מי הוא באמת? חידה. אולי בגלל זה השילוב הקלאסי ביותר לפרסבורגר הוא הפרג. שהרי הפרג גם הוא סוג של אניגמה, מצד אחד גרגרי, דוקר, שחור ואפל ומצד שני ספוג בעסיס, קרמי, עשיר ומפנק. העוגה הזו היא ללא ספק עוגה למביני עניין, שאוהבים את הפרג שלהם תמציתי ונטול גינונים.
הבלוג שלך מקסים! תענוג ללמוד ממך והתוצרים ברמה! תודה.
תודה רבה טליה
יניב מה אפשר לשים במקום אבקת חלב רזה?
תודה
היי לילך
אפשר לוותר עליה ללא פגיעה משמעותית במתכון