ראס אל חנות

תבלין הדגל של המטבח הצפון אפריקאי.

כשמו כן הוא וכל חנות יש לה את הראש המיוחד שלה. אך תמיד הוא ארומטי מאוד, מורכב לפחות מ- 13 תבלינים שונים, כשהארומה המתקתקה והמהבילה היא המובילה אותו להיות מה שהוא.

ראס אל חנות משתלב נהדר עם עופות ועם בשר, בעיקר בשר כבש. הוא תבלין מנצח לתבשילי קדירה במצב רוח צפון אפריקאי ומשתדך בשמחה לקציצות, קבבים ומאכלי בשר טחון.

ניתן לקנות ראס אל חנות מוכן בחנויות תבלינים או לערבב לבד ואז לדעת באמת מה יש בפנים.

אם יש מטחנת תבלינים רצוי לטחון לבד את הראס אל החנות מתבלינים שלמים. אם אין אפשר לקנות תבלינים טחונים ורק לערבב.

זו הגרסא שלי לראס אל חנות.

גם אני חנווני.

ראס אל חנות

מרכיבים

  • 20 גרם ורדים מיובשים
  • 20 גרם זרעי שומר
  • 20 גרם זרעי אניס
  • 30 גרם גרגרי כוסברה
  • 30 גרם משיה
  • 40 גרם סוכר
  • 20 גרם פלפל שחור
  • 40 גרם זנגוויל
  • 30 גרם קינמון
  • 30 גרם כורכום
  • 30 גרם פלפל אנגלי
  • 20 גרם אגוז מוסקט
  • 40 גרם פפריקה מרוקאית
  • 20 גרם הל
  • 20 גרם ציפורן

הוראות הכנה

  • במטחנת תבלינים או במעבד מזון טוחנים יחד את כל התבלינים. שומרים בקופסא אטומה.

הפוסט הזה פורסם בקטגוריה מתכוני בסיס.‏ קישור ישיר לפוסט.

5 תגובות על ראס אל חנות

  1. מאת ענת סקילי‏:

    תתחדש על האתר
    מעוצב נפלא, ובטוחה שיהיה גם מענין מבחינת התוכן

  2. מאת איריס דהאן‏:

    תערובת מדהימה. טעמתי אותה אתמול בסדנא אצל מאיר השמן. ולכבודה אני מבקרת באתר שלך בפעם הראשונה. היה שווה!

  3. מאת שלום הלוי‏:

    התבלין מדהים בטעמו. והוורדים מוסיפים את שלהם.

    אגב, ניתן להשיג אצלי ורדים מיובשים בכמויות גדולות . החל מ-250 גר' ומעלה.
    מתאים גם להכנת תה וורדים . אמבט ורדים ואפילו ריבת ורדים.

    בכבוד רב
    שלום הלוי.
    bet_halevyim@walla.com

להגיב על שלום הלוי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook