חמאה חומה

חמאה חומה נקראת בצרפתית beurre noisette – חמאה אגוזית.

הכוונה היא לחמאה מומסת שמרתיחים אותה כמה דקות עד שהיא "נשרפת" קלות ומקבלת גוון חום.

בתהליך השחמת החמאה מוצקי וסוכרי החלב שלה מתקרמלים והיא מקבלת ארומה המזכירה אגוזי לוז.

חמאה חומה משמשת כמרכיב מעניק טעם במאפים שונים (כגון פיננסייר) וכמרכיב ברטבים (לדוגמא פסטה או דגים).

מומלץ להכין מראש חמאה חומה מכמות גדולה של חמאה, ניתן לשמור אותה בקירור לזמן ממושך מאוד. כל מה שצריך לעשות לפני השימוש זה להמיס אותה קלות במיקרוגל.

 

חמאה חומה

מרכיבים

  • 1 ק"ג חמאה

הוראות הכנה

  • בסיר עמוק ממיסים חמאה על להבה נמוכה.
  • מגבירים להבה לבינונית ומבשלים ברתיחה עדינה, תוך ערבוב מפעם לפעם, כ-10 דקות, עד שהיא מקבלת גוון חום וריח אגוזי.
  • מסננים ושומרים בקירור.

 

הפוסט הזה פורסם בקטגוריה מתכוני בסיס.‏ קישור ישיר לפוסט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook