שילוב השפעות ממטבחי צרפת וספרד, יחד עם טעמים אפריקאיים ואינדיאניים – יצר בלואיזיאנה מטבח מרתק. גדוש בטעמים חזקים של תבלינים וסוכרים. מלא בנזידים עשירים של בשרים, עופות ומאכלי ים. הרבה תירס, הרבה שעועית ובעיקר המון סוגי פלפלים, מתוקים וחריפים, שמככבים כמעט בכל מנה.
בשנות השמונים של המאה הקודמת, השף פול פרודום חשף לקהל האמריקאי ואח"כ לעולם כולו את נפלאות המטבח של לואיזיאנה, בהתחלה עם מסעדה עטורת שבחים בניו אורלינס ובהמשך עם קו מצליח של תערובות תבלינים ורטבים בצנצנת.
מאז ניתן למצוא תערובות תבלינים באותו סגנון בכל חנות תבלינים, תחת שמות שונים כמו: תבלין קייג'ן, תבלין השחמה, תערובת ניו אורלינס וכו'.
שילוב הטעמים החזק הזה של תבלינים פיקנטיים, חריפות ומתיקות, אהוב עלי מאוד ואני משתמש בו כמחזק טעמים במאכלים שונים כמו חזה עוף בחלב קוקוס, ספייסי צ'יפס, בטטות אפויות ועוגיות מלוחות.
היות שרוב התערובות הקנויות הן לא יותר משילוב של פפריקות עם סוכר ומונוסודיום גלוטמט, אני מעדיף לערבב את התבלינים שלי בעצמי.
לפניכם הגירסא האישית שלי לתערובת תבלינים בסגנון קייג'ן.