ישנם שני סוגי ג'לן:
ג'לן LA- הוא הג'לן הנפוץ בארץ. יוצר ג'ל יציב, נוקשה ושקוף שאינו נמס בחום.
ג'לן HA – יוצר ג'ל רך ואלסטי.בעל גוון אטום. נמס כשמחומם ל- 80 מעלות.
ג'לן מתאים להכנת ג'לים, מוסים וקציפות חמות ולהכנת "fluid gel".
כדי לעבוד איתו צריך לבחוש אותו אל נוזל קר ואז לחמם את הנוזל עד רתיחה מלאה. הקרישה תופיע כשהתמיסה תגיע ל- 70 מעלות.
ג'ל מאגר אינו עמיד בהקפאה והפשרה.
ג'לן אינו פועל טוב בסביבה חומצית (מתחת ל – ph- 4), כמו כן המסתו עלולה להיות מעוכבת ע"י מלחים ו/או קלציום.
במקרים כאלו תוספת של 0.2% סודיום ציטארט תפתור את הבעיה.
אחוזי השימוש בג'לן זהים לאחוזי השימוש באגר.
ניתן לרכוש באתר texturot.co.il , – אצל ד"ר סרחיו ברוידו איש רב קסם ושופע ידע, אשר ישמח גם להסביר ולעזור. מלבד מייצבים תוכלו למצוא אצלו גם כלים לבישול מתקדם וספרות מקצועית ברמה גבוהה ועדכנית ביותר.