הנפאז' עשוי ממים בשילוב סוכרים, חומצות ומייצבים שונים בעיקר פקטין.
הנפאז' משמש במגוון מוצרי קונדיטוריה כגון – הברשה של פירות טריים למניעת השחרתם, הברשה של מאפי שמרים ועוגת בחושות לקבלת מעטה סוכרי מבריק וזיגוג עוגות מוס וקרם לקבלת גלזורה ולמניעת התייבשות..
כמו כן ניתן להוסיפו לרטבים ומחיות של פירות לקבלת ברק ומרקם חלק וקטיפתי.
קיימים בשוק סוגים שונים של נפאז'. הנפאז' הנייטארלי צבעו שקוף או צהבהב וישנם נפאז'ים בטעמים שונים של פירות או שוקולד.
את הנפאז' יש לערבב עם 50%-100% מים (דהיינו 50 – 100 גרם מים לכל 100 גרם נפאז', תלוי בסוג הנפאז' ובצרכי השימוש) ואז לחמם בסיר קטן או במיקרוגל עד שהוא נמס ולערבב היטב במטרפה עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים. משתמשים בנפאז' בעודו חם, הוא נקרש מהר מאוד.
הנפאז' ניתן גם לחימום וקירור חוזר והוא עמיד גם בהקפאה.
ישנו גם סוג של נפאז' שמגיע כג'ל מוכן ללא צורך בחימום ולעיתים גם ללא צורך בדילול והוא מכונה בשם דקורג'ל או מירואר.
היי, יש לי שאלה, יש לי נפאז' ג'ל מוכן, ברגע שאדלל אותו במים ואוסיף לו מחית פרי בשביל הצבע והטעם, הוא יהפוך למירואר? או לדקורג'ל?