CMC

CMC הוא קרבוקסי מטיל צלולוז. נגזרת של צלולוז הנוצר ע"י ריאקציה עם חומצה.

CMC משמש כחומר מסמיך.

דומה בתכונותיו לקסנתן: יוצר סמיכות חזקה, במרקם רך ללא ג'ל. עמיד בהקפאה והפשרה. עמיד בחימום. אינו דורש חימום לצורך המסתו. אינו מושפע מ PH, מלחים וכהלים.

CMC נפוץ כמייצב לבצק סוכר.

בגלידות CMC מונע גדילה של גושי קרח.

במוצרי מאפה CMC עוזר להחזקת בועות הגז במאפה.

יכול לשמש כאמולסיפייר וכמייצב לאמולסיות.

אחוזי שימוש נפוצים: 0.2-0.5%

ניתן לרכוש בחנויות מתמחות במוצרי קונדיטוריה.

 

קישור ישיר לפוסט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook