CMC הוא קרבוקסי מטיל צלולוז. נגזרת של צלולוז הנוצר ע"י ריאקציה עם חומצה.
CMC משמש כחומר מסמיך.
דומה בתכונותיו לקסנתן: יוצר סמיכות חזקה, במרקם רך ללא ג'ל. עמיד בהקפאה והפשרה. עמיד בחימום. אינו דורש חימום לצורך המסתו. אינו מושפע מ PH, מלחים וכהלים.
CMC נפוץ כמייצב לבצק סוכר.
בגלידות CMC מונע גדילה של גושי קרח.
במוצרי מאפה CMC עוזר להחזקת בועות הגז במאפה.
יכול לשמש כאמולסיפייר וכמייצב לאמולסיות.
אחוזי שימוש נפוצים: 0.2-0.5%
ניתן לרכוש בחנויות מתמחות במוצרי קונדיטוריה.