אני מהמכורים לשווארמה. זה ללא ספק אוכל הרחוב האהוב עלי וכנראה גם אחד מעשרת המאכלים שאקח איתי לאי בודד.
הרבה שנים חלמתי על מכשיר שווארמה ביתי. אך שילוב של חוסר מקום במטבח, מחיר גבוה וההבנה שזה לא מכשיר שימושי בחיי היומיום (שיפוד של 2 ק"ג בשר, זה לא משהו שמכינים לארוחת ערב משפחתית) גרמו לעניין הזה לא לעבור את גבולות הפנטזיה אל עבר בדיקת הממשות.
אך כשאלוהי הקופונים שלח אלי במייל את תמונתו של המכשיר הנכסף עם תג מחיר של 349 ש"ח, הגעתי למסקנה שזו תהיה פשוט כפיות טובה לא לרכוש אותו.
בצהרי יום חולין סתמי וגשום הוא הגיע אלי הביתה וליבי נמלא באחת בתחושה חגיגית. בעודי תוהה היכן יימצא לו מקום במטבח העמוס בכלים ומכשירים (וזה חייב להיות גלוי לעין כי אני לא מאמין במכשירים מנמנמים בתוך ארונות) איתרתי חלל פנוי בין המיקסר למשאבת הואקום. אחר כבוד הוא הובל למקומו החדש והתמקם כל כך יפה, כאילו המטבח שלי הוא ביתו האבוד. שבועיים הוא נח לו שם, מלא חשיבות עצמית, ממתין בדומיה להזדמנות שלו להוכיח מה הוא יודע לעשות.
יום הולדתה הרביעי של אילה הקטנה והאהובה שלי הלך והתקרב, ובהברקה של רגע סומן כתאריך היעד לחנוכת המכשיר ברוב עם. כך, בלי שום ידע מקדים בהכנת שווארמה, התחלתי לתכנן את התהליך – פרוסות בשר טלה, טלה טחון, שומן, בצל, תבלינים, ניחוחות, פיתות, בסטת סלטים.
אחרי 24 שעות של סיעור מוחין והכנות קדחתניות – התהליך הקסום סוף סוף התגשם והתוצאות היו מעבר לכל מה שציפיתי.
זו היתה השווארמה הכי טובה שטעמתי, ולמרות שכבר הכנתי אי אילו ארוחות בימי חיי שום דבר לא הכין אותי לתגובות הקהל החמדניות. לא משנה איזה מנות דקדנטיות ויצירתיות תכין לאורחיך, יש משהו בשיפוד מסתובב של שווארמה ריחנית ששובר גבולות של נימוס, מטריף את חושי הסועדים והופך אותם למכורים.
קודם כל זו התשוקה הקמאית שקיימת רק באוכל רחוב. געגועים לצד החייתי, היצרי, התאוותני שבאוכל. שולחן מסעדה עם מפה מעומלנת ונר דולק זה נעים מאוד, אך יש בסיטואציה הזו משהו שכתלתני ומהורהר שמותיר תחושה של נטרול הדחף הבסיסי, הראשוני. כמה עונג יש בשווארמה כשאוכלים אותה בידיים תוך כדי שהיא מטפטפת עליך, לא משנה בכמה מגבות נייר אתה מצוייד. אף אחד לא מצפה ממך לכלום, אף אחד לא מסתכל עליך בעין עקומה.
שנית, יש משהו נשגב בתנועה הסיבובית, הקבועה, המדיטטיבית של שיפוד השווארמה. משהו שהוא כמעט משל על תנועת חיינו השועטים בחופזה כמו מכוניות ליד הדוכן, בעוד הוא ממשיך לנוע על צירו כעד אילם. ראיתי ברחבי הרשת מתכונים לשווארמה ביתית בגריל, במחבת, אפילו בתנור, אבל מבחינתי זו הוצאה מההקשר מחוייב המציאות, כמו מצה אחרי הפסח. בלי השיפוד המסתובב זה פשוט לא זה.
ולסיום פענוח סוד הקסם, זה כמובן בשילוב המופלא בין נתחי הבשר העסיסיים לבין הפיתה הרכה. שווארמה בצלחת זה סתם בשר צלוי וחתוך, לא שזה רע, אבל ההרמוניה עם הפיתה היא הבסיס ליצירה המונומנטלית הזו. השילוב של חלבונים ופחמימות – שיש כמה חכמים בעיני עצמם שאוהבים לזעוק כנגדו – זה הזיווג הנכון וסוד הקסם הכי עמוק של העונג שבאכילה והוא מגולם במנת השווארמה באופן מושלם.
אז למשוגעים כמוני שהצטיידו במכשיר האטרקטיבי, הוסיפו לצידתכם גם שוק טלה ובואו נצא לדרך.
המדריך המלא לשווארמה הביתית
בסטת סלטים
אל מסיבת השווארמות שלנו נצרף פיתות חמות וטריות, מלפפונים חמוצים, פלפלוני שיפקה חריפים וגם עמבה למבינים. בנוסף נצרף לבסטה עוד כמה סלטים מעניינים ויצירתיים שישלימו את החוויה:
תודה לתומר שפרן, צלם מוכשר וחבר טוב, על התמונות היפות.
אני נשבע לומר את האמת ,כל האמת ,ורק את האמת. הייתי ביומולדת של אילה המתוקה,אפילו עזרתי קצת לחתוך את השווארמה,היא הייתה סופר מדהימה,ומעודי לא ראיתי התלהבות רבתי כזו מאנשים אינטילגנטים ,מתורבתים שפשוט טרפו את השווארמה בלי הרבה חשבון… על זה נאמר :אליפות!
אוווף. אני לא מאמינה!
לשני דברים אני לא מאמינה בעצם.
הראשון – שהחמצתי. את היומולדת, את השווארמה, את הכל. נשמע טעעעעייייםםם!
והשני – שבכלל מצאת מקום להכניס עוד משהו למטבח!
אם הייתה מצרף לשוארמה גם צ'יפס דק ,ארוך ויבש-כזה שאפשר לאכול ביד,כוס בירה צוננת,מדריך טיולים לחו"ל,דיסק של דקלון-הייתה יוצר אופרה ראויה!לא נהגת כך,עם כל הכבוד, ויש כבוד, עדיין-זו רק "קנטטה" לשוארמה…(בכל מקרה בפעם הבאה תקרא לי…)
מקסים! זה בטוח לא אותו הדבר, אבל..שוקלת לקפוץ לשווארמה מעבר לפינה בזה הרגע..
מזל טוב המון, לאילה ולכם.
שנים שלא ראיתי אתכם.
יותר מאשמח, אם תבואו לביקור ב"סיר פלא" שלי..http://www.sir-pele.co.il/
יפה סוננט בן-עמי (לגעת באוכל.. במידה ואתה לא זוכר)
תגיד…
אתה מנסה במקרה להרוג את הקוראים שלך?
כי העיניים שלי יצאו לגמרי מהמקום…
שווארמה בהכנה ביתית נראה לי כמו חלום אמיתי
ואם היה לי מי שיאכל גוש של 2-3 ק"ג הייתי רוכשת מחר…
בינתיים אמשיך ולפנטז
עוגמת נפש! זה כל מה שיש לי להגיד על הפוסט הזה… פשוט עוגמת נפש. גשם, קר בחוץ ואני לא ארגע היום עד שלא אוכל שווארמה כדי שבסוף אגיד 'נרגעתי… אבל זה לא במקום השווארמה שיניב פירסם' ואז אחכה ליום ראשון או שני וארוץ לקנות לי מכשיר עינויים כזה רק כדי לחיות על שווארמה שבוע ואז לאחסן אותו בבוידעם
יניב, אחרי שקראתי גם את הביקורות הנלהבות ,אתה מוכרח לשחזר את השיח הנפלא הזה בהזדמנות כך שהפעם גם אוכל לטעום!!!! אני צריך לנצח אותך באיזה התערבות כדי שתפסיד לי שיפוד שווארמה.
הי בדיוק לפני שבוע קניתי את מתקן השווארמה הזה ומחכה לרגע שהחנוך אותו…..המתכון נשמע סוף ואעשה אותו בקרוב מאוד….אבל לפני אשמח לדעת על מתכון לשווארמה עוף (פרגית,שווארמה,הודו נקבה וכו')….תודה ואחלה בלוג
יקירי, כטבעונית שבעברי הלא טבעוני מאוד אהבתי שווארמה, היום אני אוהבת שווארמה מסייטן ( חלבון חיטה). אין לי ספק שאתה תשדרג את העיניין עוד יותר ממני. ואז גם צמחונים וטבעונים יהנו מבלי לשבור שנות צמחונות ואוכלי הבשר , שומרי הכשרות, יוכלו ליהנות גם משווארמה וגם ממאכלייך החלביים לאחר השווארמה. מה דעתך?
לא אני אהיה חזקה .
כול הכבוד ! פוסט מעורר רעב !
איזה כייף לאורחים שלך
יקירי,
קראתי את הכתוב…ואז קראתי שוב וממש,אבל ממש הצלחתי להריח את הטלה, להרגיש את השומן מטפטף עלי….
זהו, החלטתי סופית
אתה גאון !!!
תודה רבה. הסמקתי….
היה ממש טעים השיפוד ביומולדת של איילה לדעתי הבשר טחון תופס מקום של נתחים טובים יותר
אני נשבע לומר את האמת ,כל האמת ,ורק את האמת. הייתי ביומולדת של אילה המתוקה,אפילו עזרתי קצת לחתוך את השווארמה,היא הייתה סופר מדהימה,ומעודי לא ראיתי התלהבות רבתי כזו מאנשים אינטילגנטים ,מתורבתים שפשוט טרפו את השווארמה בלי הרבה חשבון… על זה נאמר :אליפות!
מעניין ידידי ששנינו שמנו לב בדיוק לאותה תופעה. כשועלים למודי אירועים כבר ראינו התלהבות או שתיים בחיינו, אך אותם רגעים גרמו לי לקנא בבינו, אמיל ושמש.
אוווף. אני לא מאמינה!
לשני דברים אני לא מאמינה בעצם.
הראשון – שהחמצתי. את היומולדת, את השווארמה, את הכל. נשמע טעעעעייייםםם!
והשני – שבכלל מצאת מקום להכניס עוד משהו למטבח!
אילה שאלה עליכם כמה פעמים במהלך אותו יום. אני מבטיח שידור חוזר כשתבואו לבקר.
ולגבי המטבח – יש בתוכנית גם עוד כמה מכשירים. צעד צעד…..
אם הייתה מצרף לשוארמה גם צ'יפס דק ,ארוך ויבש-כזה שאפשר לאכול ביד,כוס בירה צוננת,מדריך טיולים לחו"ל,דיסק של דקלון-הייתה יוצר אופרה ראויה!לא נהגת כך,עם כל הכבוד, ויש כבוד, עדיין-זו רק "קנטטה" לשוארמה…(בכל מקרה בפעם הבאה תקרא לי…)
כמה מעניין ידידי שכל אחד ועולם הדימויים שלו באוכל. אני לא מכיר את הדימויים של צ'יפס וטיול לחו"ל בהקשר לשווארמה, אז אני חייב שתסביר לי. כי זה מרתק.
"יאם יאם יאם" אמרה הצמחונית
מורידה את הכובע בפניך! כבוד!
שווארמה שברה אצלי 10 שנות צמחונות ואני בטוחה ששלך הייתה שוברת אותי הרבה קודם (-:
אז עשית מהלך מבריק בעיני, כי השווארמה היא תמצית תאוות אכילת הבשר….
לא נותר לי אלא להסכים..
מקסים! זה בטוח לא אותו הדבר, אבל..שוקלת לקפוץ לשווארמה מעבר לפינה בזה הרגע..
מזל טוב המון, לאילה ולכם.
שנים שלא ראיתי אתכם.
יותר מאשמח, אם תבואו לביקור ב"סיר פלא" שלי..http://www.sir-pele.co.il/
יפה סוננט בן-עמי (לגעת באוכל.. במידה ואתה לא זוכר)
הי יפה. אכן שנים……
לא ידעתי על החנות שלך, אני אבוא לבקר בהחלט.!
נ.ב בשבילי תמיד תישארי יפה האופה….
תגיד…
אתה מנסה במקרה להרוג את הקוראים שלך?
כי העיניים שלי יצאו לגמרי מהמקום…
שווארמה בהכנה ביתית נראה לי כמו חלום אמיתי
ואם היה לי מי שיאכל גוש של 2-3 ק"ג הייתי רוכשת מחר…
בינתיים אמשיך ולפנטז
תודה רבה.
ונניח שיש מי שיאכל 2 ק"ג בשר, עדיין נשארת בעיית המקום….
עוגמת נפש! זה כל מה שיש לי להגיד על הפוסט הזה… פשוט עוגמת נפש. גשם, קר בחוץ ואני לא ארגע היום עד שלא אוכל שווארמה כדי שבסוף אגיד 'נרגעתי… אבל זה לא במקום השווארמה שיניב פירסם' ואז אחכה ליום ראשון או שני וארוץ לקנות לי מכשיר עינויים כזה רק כדי לחיות על שווארמה שבוע ואז לאחסן אותו בבוידעם
תמי היקרה את לא חייבת לקנות מכשיר. את יכולה להשתמש במכשיר שלי מתי שבא לך וככה גם אני לא ארגיש שקניתי אותו סתם.
יניב, אחרי שקראתי גם את הביקורות הנלהבות ,אתה מוכרח לשחזר את השיח הנפלא הזה בהזדמנות כך שהפעם גם אוכל לטעום!!!! אני צריך לנצח אותך באיזה התערבות כדי שתפסיד לי שיפוד שווארמה.
צ'מע לפי המצב של הפועל תל אביב כרגע לא צריך שום התערבות. נתייחס לזה כקומפורט פוד…..
הי בדיוק לפני שבוע קניתי את מתקן השווארמה הזה ומחכה לרגע שהחנוך אותו…..המתכון נשמע סוף ואעשה אותו בקרוב מאוד….אבל לפני אשמח לדעת על מתכון לשווארמה עוף (פרגית,שווארמה,הודו נקבה וכו')….תודה ואחלה בלוג
אני הייתי מציע ללכת על פרגיות או על שילוב של פרגית והודו נקבה ולשלב בין השכבות קצת בשר טחון ושומן כבש. בהצלחה
וואי וואי- פוסט מעלף. אין כמו שווארמה אבל מה שעשית פה זה אליפות ממש.
תודה רבה דנה
יקירי, כטבעונית שבעברי הלא טבעוני מאוד אהבתי שווארמה, היום אני אוהבת שווארמה מסייטן ( חלבון חיטה). אין לי ספק שאתה תשדרג את העיניין עוד יותר ממני. ואז גם צמחונים וטבעונים יהנו מבלי לשבור שנות צמחונות ואוכלי הבשר , שומרי הכשרות, יוכלו ליהנות גם משווארמה וגם ממאכלייך החלביים לאחר השווארמה. מה דעתך?
לסייטן לא כל כך התחברתי, אבל צריך לחשוב על רעיונות בכיוונים נוספים. זה אתגר מעניין ואני חובב קולינריא אתגרית…
מהיא כמות הבשר המינימלית שאפשר להכין במכשיר הזה?
תודה
הי נוית
להערכתי 1.5 ק"ג זה המינימום
אני רוצה להמליץ מסעדת שווארמה.נקרא יאשקה.