לציטין

לציטין היא מולקולה שומנית המגנה על ממברנות התאים.

הלציטין הוא פוספוליפיד – זאת אומרת מסיס במים מצידו האחד ומסיס בשמן מצידו האחר ולכן הוא משמש כחומר מתחלב (אמולסיפייר) דהיינו מחבר יחדיו מים ושמן אשר באופן טבעי נוטים להיפרד זה מזה.

לציטין קיים בחלמון ביצה ובאופן מסחרי מופק בעיקר מסויה ולפתית.

הלציטין יכול להגיע כאבקה או כנוזל סמיך.

תכונתו של הלציטין כמתחלב הופכת אותו שימושי במגוון מוצרי מזון לדוגמא: שוקולד, מיני מאפה ורטבים.

כמו כן הלציטין יכול לייצב בועות אויר. תוספת של 1% לציטין לנוזל ואז הקצפה בבלנדר ידני יוצרת קצף יציב.

הלציטין נמס בקלות בנוזל קר או בשמן.

לציטין נהרס בחימום.

קישור ישיר לפוסט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook