מסמיך

להסמכת רטבים שיטות רבות.

ישנן שיטות המבוססות על הסמכה בחמאה. חמאה מעניקה מרקם נפלא, אך אינה יציבה והרוטב המבוסס עליה נוטה להתפרק ולהישבר בקלות ובודאי שאינו יכול לעמוד בקירור וחימום חוזר.

ישנה שיטה המבוססת על שמנת. זו מתאימה רק כשטעם השמנת נחוץ, כי לשמנת השפעה רבה על טעמו ואופיו של הרוטב.

ישנן שיטות המבוססות על עמילנים כגון קורנפלור או קמח. הסמכה בעמילן אינה חביבה עלי במיוחד כיוון שהיא מעניקה מרקם כבד לרוטב ופוגמת בעדינותו.

תערובת המסמיך של נחלאות מבוססת על סיבים תזונתיים והיא מיועדת להסמכת רטבים חמים.

התערובת מעניקה מרקם חלק ונקי ללא בועות ואינה משפיעה על טעמו וצבעו של הרוטב

רוטב שהוסמך עם המסמיך עמיד בהקפאה והפשרה ואינו מתפרק בחימום חוזר.

ניתן להסמיך עם התערובת רטבים לבשר ודגים על בסיס יין וציר, לרטבים מתוקים (כמו קרם אנגלז) וגם לרטבים על בסיס שמנת (בהם התערובת גם מונעת התפרקות והיפרדות של השומן מהמים).

השימוש קל ופשוט באמצעות מטרפה ידנית בלבד ואינו דורש מעבד מזון.

את הסמיכות הרצויה מקבלים כדקה אחרי שהתערובת מגיעה לרתיחה.

20 – 25 גרם מהמסמיך יספיקו להסמכה של ליטר רוטב.

ניתן ליצור עמי קשר לצורך רכישה.

 

קישור ישיר לפוסט.

2 תגובות על מסמיך

  1. מאת חיים ברוש‏:

    ממה מורכב המסמיך?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook