חמאה מזוקקת

חמאה מזוקקת היא חמאה שהוצאו ממנה מוצקי החלב שבה על מנת שתהפוך לשומן טהור ותהיה טובה לטיגון.

חמאה רגילה מכילה מוצקי חלב וסוכרי חלב, אשר בזמן הטיגון הופכים לקרמל, משחימים את החמאה ובסופו של דבר שורפים אותה ונותנים לה טעם מריר ולא נעים. זו הסיבה שחמאה רגילה אינה מתאימה לטיגון בחום גבוה אלא רק לאידוי בטמפרטורות נמוכות.

חמאה מזוקקת מכילה אך ורק שומן ולכן ניתן לטגן בה בחום גבוה כמו שמטגנים בשמן, מבלי שהיא תישרף.

תהליך הכנת חמאה מזוקקת הוא פשוט מאוד:

א. ממיסים חמאה (רצוי להתחיל מכמות מינימום של 1 ק"ג אחרת זה הרבה יותר קשה לזקק) בסיר כפול או על להבה נמוכה מאוד עד שהיא נמסה לחלוטין.

ב. אחרי שהחמאה נמסה נותנים לה להמשיך להתבשל בבעבוע עדין מאוד כ- 10 דקות, עד שרואים שהיא מתפרקת. השומן עולה למעלה ומוצקי חלב לבנים שוקעים לקרקעית.

ג. מסירים את החמאה מהאש ובעזרת כף מסירים בעדינות את הקרום העליון שנוצר עליה.

ד. מניחים מסננת דקה (אם יש בד סינון זה אפילו טוב יותר) מעל קערה ובעזרת מצקת מעבירים בעדינות את השומן שבחלק העליון של החמאה דרך המסננת. מקפידים לסנן בעדינות רק את החלק העליון השומני. כשמגיעים אל נוזלי ומוצקי החלב הלבנים שבתחתית נפטרים מהם.

ה. מעבירים את החמאה המזוקקת לקופסא רחבה ומצננים במקרר עד שהיא נקרשת.

ו. השומן שנקרש בקופסא הוא החמאה המזוקקת הטהורה. מעבירים אותו לכלי אחר. אם בתחתית הקופסא נשארו עוד נוזלים לבנים, נפטרים גם מהם.

ז. ניתן להכין כמות גדולה של חמאה מזוקקת מראש ולשמור במקרר לזמן ממושך לצורך שימוש עתידי.

 

 

 

קישור ישיר לפוסט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook