חלת שוקולד

למה זה טוב? עם מה זה הולך? לא יודע! וזה מה שכיף בזה….

 

 

חלת שוקולד

מרכיבים

  • חומרים לתבנית לחם מלבנית בגודל 10*30 ס"מ:
  • 500 גרם קמח לבן ללחם (קמח קשה)
  • 5 גרם משפר אפייה s500 או 1/2 שקית משפר אפייה שמרית או שטיבל
  • 8 גרם שמרים יבשים או 20 גרם שמרים טריים / שמרית
  • 150 גרם חלב
  • 5 גרם מלח
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כפית מחית וניל או תמצית וניל טהורה
  • 100 גרם סוכר
  • 50 גרם אבקת קקאו
  • 50 גרם פולי קקאו גרוסים
  • 100 גרם שוקולד מריר (מינימום 60% מוצקי קקאו), קצוץ דק
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

הוראות הכנה

  • בקערת המיקסר מערבבים את השמרים בחלב.
  • מנפים מעל את הקמח.
  • מעל הקמח מניחים את יתר החומרים מלבד החמאה.
  • לשים את הבצק במיקסר עם וו לישה 8 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
  • מוסיפים את החמאה ולשים עוד 7 דקות עד לבצק אחיד, רך וגמיש.
  • מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים לכדור יפה, מניחים בקערה ומכסים.
  • בשלב זה יש להתפיח את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • אם ממהרים מתפיחים כשעתיים בטמפרטורת החדר אך אם יש זמן רצוי להתפיח לאט במקרר, למשך 10 -12 שעות.
  • מחלקים את הבצק ל- 21 כדורים (כ- 50 גרם כל כדור).
  • משמנים את תבנית הלחם בחמאה ומסדרים בתוכה בצפיפות את כדורי הבצק ב- 3 טורים של 7 כדורים כל אחד ליצירת "חלת לחמניות".
  • מכסים את התבנית ומתפיחים שוב בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח. 1 -2 שעות.
  • מורחים את החלה בביצה טרופה עם מעט מלח ואופים ב-170 מעלות 20 דקות עם לחות (מניחים תבנית מים בתוך התנור) ועוד 30 דקות ללא לחות.
  • מוציאים את החלה מהתנור, מחלצים מהתבנית ומצננים על רשת.
  • מצפים את החלה רק כשהיא כבר אינה חמה.
ציפוי שוקולד לחלה

מרכיבים

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאת קקאו

הוראות הכנה

  • ממיסים את חמאת הקקאו במיקרוגל עד שהיא נוזלית.
  • מוסיפים את השוקולד המריר ומחזירים למיקרוגל לעוד דקה, מערבבים היטב לקבלת מסה חלקה.
  • אם השוקולד עדיין לא נמס לגמרי מחזירים למיקרוגל לעוד כמה שניות.
  • מניחים את החלה על רשת ויוצקים מעליה בעדינות את ציפוי השוקולד עד שהיא מקבלת ציפוי דק ואחיד לגמרי.
  • אם יש חלקים בחלה שלא צופו חוזרים שוב על הפעולה.
  • (את יתר הציפוי ניתן לאסוף ולשמור לשימוש אחר).
  • מצננים את החלה בטמפרטורת החדר לשעה.
  • מעבירים למקרר לשעה נוספת.
  • מוציאים את החלה מהמקרר ושומרים בטמפרטורת החדר.

הפוסט הזה פורסם בקטגוריה דובדבנים.‏ קישור ישיר לפוסט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook