מכל סוגי הפסטות בעולם – דווקא הניוקי, שהוא לא ממש פסטה, הוא החביב עלי ביותר.
ניוקי באיטלקית זה בעצם "גושים" וקיימים סוגים מגוונים של ניוקי – מסולת, מגבינה, מקמח ואפילו מפירורי לחם, אך כשאומרים כך סתם ניוקי בלי לציין את סוגו מתכוונים למלך האמיתי – ניוקי תפוחי אדמה.
ניוקי במיטבו הוא עננים רכים ועדינים של אושר. לצערנו ניוקי קנוי, שבדרך כלל עשוי מתפוחי אדמה יבשים, הוא ברוב המקרים כבד, מוצק מדי ונדבק אל החיך.
אז אין מנוס, צריך להכין ניוקי לבד. לפניכם טיפים יעילים וגם מתכון מפורט שאם תצמדו אליו מובטחים לכם ניוקי משובחים, ללא תקלות ודי בקלות.
כל התהליך גם מצולם כך שאפשר באמת בלי בעיה להבין את התהליך.
יניב הנכבד! ההקדמה שלך מראה שאתה לא רק שף אתה הסטוריון ומשורר אתה מסביר בפרטי פרטים בצורה מדויקת מה לעשות בכל שלב כמו מורה מעולה . חן חן לך ורב תודות על המתכונים.שתהיה לך שנה טובה ומבורכת בעשיה אומנותית וטעימה. ישר כוח!
הי לילך ותודה על ההערה
במתכון מצויינת טכניקה של העברת תפוח אדמה דרך כותש תפו"א (מכשיר פשוט וגאוני שאפשר לקנות בכמה עשרות שקלים בחנויות כלי בית) ולכן אין צורך לקלף אותם קודם כי הקליפה פשוט נשארת בתוך הכותש.
אם משתמשים בטכניקות מעיכה אחרות אכן יש צורך לקלף את תפוחי האדמה.
מתנצל על הבלבול, אני אתקן את זה במתכון.
יניב הנכבד! ההקדמה שלך מראה שאתה לא רק שף אתה הסטוריון ומשורר אתה מסביר בפרטי פרטים בצורה מדויקת מה לעשות בכל שלב כמו מורה מעולה . חן חן לך ורב תודות על המתכונים.שתהיה לך שנה טובה ומבורכת בעשיה אומנותית וטעימה. ישר כוח!
תודה רבה ושנה טובה אסתר
הי יניב. האתר מדהים ואני מאוד שמחה שנתקלתי בו. תודה!
לגבי קליפת תפוחי האדמה – בשום שלב לא מצויין על הסרתה. האם באמת מכינים את הניוקי + קליפה?
תודה וחג שמח,
לילך
הי לילך ותודה על ההערה
במתכון מצויינת טכניקה של העברת תפוח אדמה דרך כותש תפו"א (מכשיר פשוט וגאוני שאפשר לקנות בכמה עשרות שקלים בחנויות כלי בית) ולכן אין צורך לקלף אותם קודם כי הקליפה פשוט נשארת בתוך הכותש.
אם משתמשים בטכניקות מעיכה אחרות אכן יש צורך לקלף את תפוחי האדמה.
מתנצל על הבלבול, אני אתקן את זה במתכון.
שלום יניב,
האם אפשר לוותר על הביצים/להחליף?
אני שואל בגלל טבעונות.
תודה!
אני לא בקי בתחליפי ביצים, אבל להערכתי תוסיף מעט עמילן ומעט שומן
ניסיתי בלי ביצים ולא הוספתי עמילן. יצא טוב עם מרקם רך.
הי איש יקר
יש הרבה הרבה מה ללמוד באתר שלך
תודה רבה על השיתוף
דולי
שבת שלום
זה די מדהים כעת, הכנסתי דלעות לתנור, כדי להכין ניוקי דלעת
ברוטב עגבניות טריות
המשך יבוא
בברכה
דליה