על קו הגבול

 עוגיות שוקולד צ'יפס וגם שוקולד צ'יפס – מנטה

 

כשהייתי בצבא לא היו לי ממש חברים. אף אחד לא שם לב במיוחד לילד הדוס שמתאמץ יותר מדי ובכל זאת לא מצליח להבין את הקודים החברתיים של הסביבה החילונית אליה הוא נקלע.
הם לא הבינו אותי, אני חשבתי שאני מבין אותם אבל בעצם לא הבנתי.
אבל את העוגיות שוקולד צ'יפס של אמא שלי הם אהבו מאוד.
בימי ראשון כשהייתי חוזר מהבית אל המוצב קיבלו את פני בשמחה רבה, מתרגשים לקראת הרגע בו היתה נשלפת קופסת העוגיות מן התיק. בכל יציאה הייתי מבקש מאמא שהפעם תכין כמות יותר גדולה, אבל לא משנה כמה הכינה תמיד זה היה מתחסל בדקות הראשונות של צהרי יום ראשון.
סוף קופסת העוגיות היה גם סוף רגעי התהילה שלי עד למחזור השוקולד צ'יפס הבא, בדיוק 21 יום אחר כך.
מה שאף אחד לא ידע זה שתמיד החבאתי בתיק עוד קופסא קטנה של עוגיות שהייתי שומר רק לעצמי ומחסל אותה לבדי ב- 4 לפנות בוקר כשהייתי יורד מעמדת השמירה של הלילה.
עוגיות שוקולד צ'יפס בשבילי תמיד יסמלו את החיים על קו הגבול. חייל בודד בין ישראל ולבנון, על התפר העדין בין שקט ומלחמה ובסערת דמדומי הנפש על הגבול בין העולמות, הדתי והחילוני.
אבל היום אילה הקטנה והמקסימה שלי ביקשה שנכין ביחד עוגיות שוקולד צ'יפס לקראת טיסתנו הצפויה לאנגליה. כששאלתי אותה מה מסמלות העוגיות האלה בשבילה היא ענתה בפשטות: "שוקולד".
כמה אני מתפלל שההקשרים שלה תמיד יישארו כל כך פשוטים.

עוגיות שוקולד צ'יפס

מרכיבים

  • משהו כמו 50 עוגיות:
  • 200 גרם חמאה רכה אך עדיין יציבה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם סוכר חום כהה
  • 20 גרם סוכר אינוורטי או דבש
  • 1 כפית מחית וניל או תמצית וניל טהורה
  • 2 חלמונים (40 גרם)
  • 50 גרם שמנת מתוקה
  • 300 גרם קמח עוגה
  • 35 גרם קמח שיפון
  • 4 גרם מלח
  • 1 גרם מלח לימון
  • 3 גרם סודה לשתיה
  • 300 גרם שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה

  • במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון מעבדים חמאה, וניל וסוכרים דקה – שתיים עד לקבלת קרם.
  • מוסיפים חלמונים ושמנת ומעבדים עוד כדקה עד לקבלת מרקם חלק.
  • מערבבים יחד את כל החומרים היבשים, מוסיפים אל קציפת החמאה ומעבדים זמן קצר ככל הניתן רק עד לקבלת בצק אחיד.
  • מוסיפים את השוקולד צ'יפס לעוד ערבוב קצרצר עד שהם מתפזרים בבצק.
  • מעבירים את הבצק לקירור קצר עד שהוא הופך נח לעבודה.
  • יוצרים כדורים קטנים (25 גרם ליחידה), משטחים קלות (הם משטתחים עוד קצת באפיה) ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • אופים ב- 170 מעלות, 12 – 15 דקות, להזהבה קלה בלבד.
  • כדי לשמור על המרקם הפנימי רך חשוב להקפיד לא לתת לעוגיות להזהיב יותר מדי, אחרת הן תהיינה קשות.

שוקולד צ'יפס ומנטה זה הקשר ממש מתבקש מבחינתי, בגרסא הזאת מדובר בממרח שוקולד מריר ומנטה שמתחבא בין שתי עוגיות. לא נותר לי אלא להאחז בעוד אחת מהתובנות המבריקות של ג'ורג' קוסטנזה (בתרגום חופשי שלי): "שוקולד צ'יפס – מנטה! מה יש בהם בשוקולד ובמנטה שגורם להם ללכת כל כך טוב ביחד?"….

 

שוקולד צ'יפס – מנטה

מרכיבים

  • 15 עוגיות סנדויצ':
  • 30 עוגיות שוקולד צ'יפס אפויות וקרות
  • לקרם:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם פונדנט
  • 5 גרם תמצית מנטה טבעית איכותית (חשוב לשים לב שיש הבדלים גדולים בארומות ובאיכויות בין תמציות מנטה שונות, אני השתמשתי בזו של בקטו פלייבורס)

הוראות הכנה

  • להכנת הקרם: ממיסים יחד את כל המרכיבים במיקרוגל כדקה, רק עד להתמוססות וקבלת מרקם אחיד.
  • מערבבים היטב ואם עדיין נותרו גושים ממיסים עוד מספר שניות עד לממרח אחיד.
  • מחלקים את הקרם שנוצר לכדורים של 20 גרם.
  • משטחים בידיים את כדור הקרם לעיגול בקוטר העוגיה, מניחים על עוגיה אחת, מכסים בעוגיה נוספת ומוחצים קלות.
  • מעבירים למקרר ל – 1/2 שעה לפחות לפני שמגישים.
  • ניתן לשמור את העוגיות לאורך זמן, גם בטמפרטורת החדר.


 

הפוסט הזה פורסם בקטגוריה דובדבנים.‏ קישור ישיר לפוסט.

4 תגובות על על קו הגבול

  1. ריגשת אותי
    יש משהו מקסים בכנות שלך שעושה חשק לתת לך חיבוק ענק, שתדע :)
    תודה רבה על השיתוף!
    העוגיות כמובן נראות מדהים,
    ובתור חובבת גדולה של מנטה מאוד אהבתי את המלית המרעננת.
    שיהיה חג שמח מותק!

    • מאת יניב גור אריה‏:

      תודה רבה יקירה. כייף שבעתיים לקרוא את זה כשאני בארץ זרה ומהחלון רואים שלכת וגשם. אני גם חובב גדול של חיבוקים.

  2. מאת סיגל יצחק‏:

    יניב, הכתיבה והמתכונים שלך מביעים את הרוך הנועם והרגישות שלך ואין לי ספק שמי שנהנה ממטעמייך מתרכך ומאפשר יותר ליותר אהבה למלא אותו ואת העולם בזכותך. שתמיד יהיה לך לתמיד בהוויה המופלאה הזו של אהבה בכלל המתבטאת בדרך המוסכמת על כולם. אהבה לאוכל שנוגע ומפעיל את כל נימי הגוף הנפש והנשמה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook