bread pudding רוגלעך

עם שוקולד, מרציפן וטופי קינמון

 

הפוסט הזה, כמו המנה שהוא מציג, לא היה מתוכנן. כן, גם אני לפעמים ספונטני.

 

הכל התחיל בארוחת טפאס מצויינת של מסדר אבירי הגריל ב"וידה לוקה" החיפאית. שם אכלנו פודינג לחם (חלה, יותר מדוייק) עסיסי וטעים ומעליו פסים של ריבת חלב. המרקם היה מצויין, משהו ביו פודינג לחם קלאסי לבין פרנצ' טוסט.

בזמן שאנחנו אכלנו ונהנינו, אילה היתה עם סבתא שלה בים. אנחנו חזרנו מחיפה, היא חזרה מהים, לא לפני שסבתא ציידה אותה בקופסת רוגלעך של פילסברי !.

עכשיו, אני מאוהב ברוגלעך. עלי אי אפשר לעבוד עם רוגלעך מהסופר  (הוא אפילו לא היה רטוב מסירופ) !!

מצד שני, אני לא מסוגל  לזרוק אוכל לפח, אז מה עושים במצב שכזה?

אחד ועוד אחד, כמו שמש נוגעת בים, קצוות רעיון מתחברים. החלטתי שהרוגלעך היבשושיים הללו יהפכו לפודינג לחם לתפארת.

 

כירושלמי, הרוגלעך האולטימטיבי בשבילי תמיד יהיה של מאפיית מרציפן בשוק מחנה יהודה. רק מזכרונו נוטף לי ריר. כל כך עסיסי, כל כך רטוב מסירופ עד שהוא כמעט "bread pudding" בעצמו…

אז איך מגשרים על הפער בין פודינג לחם מלונדון לרוגלעך  מירושלים?

קודם כל מוסיפים טעמי מרציפן כשמה של הקונדיטוריה ההיא, אח"כ מוסיפים שוקולד – כי זה רוגלעך ולבסוף ארומה של קינמון כי זה הטעם השני והיחידי האפשרי לרוגלעך מבחינתי, חוץ משוקולד…

תוספת של מעט לתת ושל ברנפלקס בציפוי הפריך, מדגישים ומחזקים את טעמי הלחם והדגנים של המנה.

 

טעים, רך, ענוג, פריך, נימוח – כל מילה הולמת את התוצאה שנקוותה לה בתבנית, אבל בשביל החגיגה הזאת יש מילה שנוצרה במיוחד – שחיתות.

לא יכולתי להתאפק, אז הנה לפניכם.

 

ואם לסיים במילות הזהב של מאיר אריאל: זו היתה  חתיכת פגישה. אז מה לי תל אביב ומה חיפה?.

 

bread pudding רוגלעך

מרכיבים

  • תבנית 24 שתספיק ל- 4 מנות:
  • 4 – 5 יחידות רוגאלעך
  • 350 גרם חלב
  • 100 גרם רוזטה
  • 1 כפית מחית וניל או תמצית וניל טהורה
  • 1 גרם מלח
  • 25 גרם סוכר חום כהה
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 10 גרם לתת (לא חובה, אבל מחזק את טעם הדגנים)
  • 50 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
  • חמאה רכה לשימון התבנית
  • לציפוי:
  • 25 גרם ברנפלקס
  • 10 גרם סוכר חום כהה
  • 5 גרם קינמון
  • 20 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

הוראות הכנה

  • משמנים תבנית טארט (עם תחתית לא מתפרקת) או תבנית חד פעמית בקוטר 24 ס"מ בחמאה רכה.
  • חוצים את הרוגלעך לאורך ומשרים בחלב ל- 1/4 שעה, עד שהם נעשים רכים וספוגיים.
  • מוציאים מהחלב ומעבירים לתבנית, משטחים קלות כדי לכסות את שטח הפנים של התבנית.
  • מפזרים מעל את השוקולד המריר.
  • מערבבים את החלב שנותר עם סוכר חום, רוזטה, חלמונים, ביצים, וניל, מלח ולתת.
  • יוצקים את הבלילה על הרוגלעך שבתבנית ומשהים ל- 20 דקות.
  • לציפוי: מפוררים את הברנפלקס ומערבבים עם סוכר חום וקינמון ומפזרים מעל התבנית. מניחים מעל את קוביות החמאה הקרה.
  • אופים ב- 150 מעלות, 35 דקות, עד שכמעט יציב.
  • מוציאים מהתנור וממתינים עוד 10 דקות לפני שפורסים.
  • להגשה:
  • פורסים את הפודינג ל- 8 משולשים. יוצקים תלולית רוטב טופי קינמון לצלחת ומניחים מעל את הפודינג החם.
  • מומלץ להגיש עם קצפת לא ממותקת מתובלת בגרגירי וניל או במחית וניל.
רוטב טופי קינמון

מרכיבים

4 מנות:

  • 50 גרם שמנת מתוקה
  • 40 גרם סוכר חום כהה
  • 30 גרם חמאה
  • 4 גרם קינמון

הוראות הכנה

  • מחממים יחד את כל המרכיבים, תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה, עד שהחמאה נמסה והרוטב כמעט רותח.
  • משתמשים ברוטב בעודו חם.

הפוסט הזה פורסם בקטגוריה דובדבנים.‏ קישור ישיר לפוסט.

4 תגובות על bread pudding רוגלעך

  1. מאת ענת סקילי‏:

    מדליק
    אוהבת לקרוא את הסיפורים כיצד נולדות לך המנות בראש
    והמתכון נשמע נהדר

  2. מאת חן‏:

    נראה ונשמע מעולה!
    אהבתי את התוספת המרציפנית, וגם את ההשראה המרציפנית (גם אצלי היא מעוררת געגועים).
    נפלא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook