ג'לן

רב סוכר המופק ע"י תסיסה בקטריאלית של עמילן תירס..

ישנם שני סוגי ג'לן:

ג'לן  LA- הוא הג'לן הנפוץ בארץ. יוצר ג'ל יציב, נוקשה ושקוף שאינו נמס בחום.

ג'לן HA – יוצר ג'ל רך ואלסטי.בעל גוון אטום. נמס כשמחומם ל- 80 מעלות.

ג'לן מתאים להכנת ג'לים, מוסים וקציפות חמות  ולהכנת "fluid gel".

כדי לעבוד איתו צריך לבחוש אותו אל נוזל קר ואז לחמם את הנוזל עד רתיחה מלאה. הקרישה תופיע כשהתמיסה תגיע ל- 70 מעלות.

ג'ל מאגר אינו עמיד בהקפאה והפשרה.

ג'לן אינו פועל טוב בסביבה חומצית (מתחת ל – ph-  4), כמו כן המסתו עלולה להיות מעוכבת ע"י מלחים ו/או קלציום.

במקרים כאלו תוספת של 0.2% סודיום ציטארט תפתור את הבעיה.

אחוזי השימוש בג'לן זהים לאחוזי השימוש באגר.

ניתן לרכוש באתר texturot.co.il , – אצל ד"ר סרחיו ברוידו איש רב קסם ושופע ידע, אשר ישמח גם להסביר ולעזור. מלבד מייצבים תוכלו למצוא אצלו גם כלים לבישול מתקדם וספרות מקצועית ברמה גבוהה ועדכנית ביותר.

 

קישור ישיר לפוסט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook