קיימים משפרים מסוגים שונים לכל סוג של בצק שמרים.
באופן כללי המשפרים מכילים 3 מרכיבים:
א. ויטמין C – אשר מסייע להיווצרות של רשת גלוטן בתוך הבצק ובכך משפר את מרקמו, את יכולתו לספוח מים ואת יכולת התפיחה שלו.
ב. אינזימים שונים אשר משפיעים לטובה על פעולת השמרים ועל תהליכים נוספים בתוך הבצק.
ג. אמולסיפייר – חומר אשר קושר בצורה טובה את כל מרכיבי הבצק. לעמילן בלחם יש נטיה להתגבש במשך הזמן ולתת ללחם מרקם יבש. האמולסיפייר מצפה את העמילן, מונע התגבשות וכך המוצר יכול להישמר עסיסי ורענן במשך מספר ימים.
בחנויות המתמחות ניתן להשיג משפר אפיה מסוג הנקרא S500, אשר מתאים לשימוש ביתי והוא המשפר בו נעשה שימוש במתכונים שבבלוג.
ברשתות השיווק ניתן להשיג משפר אפיה של שמרית שגם הוא מוצר טוב, אך הוא מדולל יותר ואם משתמשים בו יש להגדיל את הכמות פי 5 מהמשפר S500
שלןם
בשימוש בבצקי שמרים כדאי להוסיף גלוטן או משפר אפייה? מה עדיף?
תודה דפנה
זה לא אחד על חשבון השני.
הגלוטן חשוב ליצרת רשת גלוטן על מנת לייצר לבצק חוזק ואלסטיות ולשפר את יכולת ספיגת המים שלו. לא חייבים להוסיף גלוטן חיצוני, אפשר ואפילו רצוי להשתמש בקמחים שהם עשירים בגלוטן באופן טבעי. קמחים אלו מכונים קמחים קשים.
משפר האפיה הוא תוסף לבצק שתכליתו לעודד יצירת קשרי גלוטן ולעכב את התגבשות העמילן בלחם המוכן המעניקה לו תחושה יבשה ובכך לתת ללחם רעננות לאורך זמן.
שלום רב,
האתר שלך מדהים ויש המון מידע מועיל .
אני מבקשת לדעת מה היחס של משפר אפיה על קילו קמח עבור אפיית לחם.
וגם בבקשה מה היחס של אבקת חלב כחוש להוספת אפיית לחם?\
תודה רבה
אשמח לקבל תשובה.
משפר אפייה הוא מוצר מסחרי וכל חברה מייצרת אותו קצת אחרת. לכן כדאי לעקוב אחרי הוראות היצרן הספציפי של אותו משפר כמה לשים.
במשפר s500 לדוגמא היחס הוא 10 גרם לכל ק"ג קמח ואילו במשפר של שמרית זה 50 גרם לכל ק"ג קמח וכו'
לגבי אבקת חלב אפשר להוסיף עד 50 גרם לכל ק"ג קמח, מוסיף רכות נעימה וטעם טוב בעיקר לבצקים שומניים כמו חלות, בריושים, עוגות שמרים וכו'
יניב שלום רב,
תודה רבה על תשובתך.
עוד שאלה , קניתי משפר אפיב S500 , האם רצוי להשתמש בו + אבקת חלב כחוש בבצק שמרים עבור אפיית קראנץ. אודה על תשובתך.
וכייף להיכנס לאתר שלך. תודה
האם יש חומרים מסרטנים בתוסף s500?
למיטב הבנתי לא. אך אני לא מומחה.
במשפר אפייה לא אמורים להיות חומרים מסרטנים. בד"כ הוא אמור להכיל רק את החומרים הבאים:
– סוכר. להזין את השמרים
– ויטמין C- לשמור את המאפה טרי יותר זמן
– גלוטן – ליצירת מאפה תופח ששומר על צורה יפה
– עמילאז – אנזיםשמפרק את העמילן בקמח לסוכרים
נכון מאוד
איך אפשר להסיג משפר אפיה s500
בכל חנות מוצרי אפיה