הפונדנט משמש לציפוי וגימור של מוצרי קונדיטוריה שונים כמו אקלרים, קרם שניט, דונאטס, עוגות שמרים, עוגיות ועוגות בחושות.
בארצות הבלקן משתמשים בפונדנט גם כממתק בפני עצמו ולעיתים הוא משמש גם כמילוי (כמו לדוגמא בחטיף השוקולד – מנטה "after 8" )
ניתן לצבוע את הפונדנט בצבעי מאכל ולהוסיף לו טעמים בעזרת תמציות טעם.
את הפונדנט מרטיבים במעט מאוד מים, מכניסים למיקרוגל או לביין מארי ומחממים עד לקבלת מרקם נח לעבודה, אך בכל מקרה לא מעל לטמפרטורה מקסימלית של 45 מעלות.
ניתן לטבול את כיפת המוצר בפונדנט לציפוי מלא, למרוח בעזרת פלטה או לזלף אותו מעל המוצר בעזרת שק זילוף, כף או מזלג לקבלת פסים.