פונדנט

פונדנט הוא ציפוי סוכרי המורכב מסוכר טחון דק מאוד לגודל גביש מיקרוסקופי (יותר דק פי 400 מאבקת סוכר!) יחד עם סירופ גלוקוזה ומעט מים, אשר מבושלים יחד לסירופ סמיך שעובר קריסטליזציה תוך כדי תנועה מתמדת עד שהוא הופך למשחה לבנה וגמישה.

הפונדנט משמש לציפוי וגימור של מוצרי קונדיטוריה שונים כמו אקלרים, קרם שניט, דונאטס, עוגות שמרים, עוגיות ועוגות בחושות.

בארצות הבלקן משתמשים בפונדנט גם כממתק בפני עצמו ולעיתים הוא משמש גם כמילוי (כמו לדוגמא בחטיף השוקולד – מנטה "after 8" )

ניתן לצבוע את הפונדנט בצבעי מאכל ולהוסיף לו טעמים בעזרת תמציות טעם.

את הפונדנט מרטיבים במעט מאוד מים, מכניסים למיקרוגל או לביין מארי ומחממים עד לקבלת מרקם נח לעבודה, אך בכל מקרה לא מעל לטמפרטורה מקסימלית של 45 מעלות.

ניתן לטבול את כיפת המוצר בפונדנט לציפוי מלא, למרוח בעזרת פלטה או לזלף אותו מעל המוצר בעזרת שק זילוף, כף או מזלג לקבלת פסים.

 

 

 

 

 

קישור ישיר לפוסט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook