אוממי הוא "הטעם החמישי", זה שנותן לאוכל טעם עמוק, עשיר, מודגש ובשרני.
טעם האוממי נובע מחומצה גלוטמית.
חומצה גלוטמית היא אחת מחומצות האמינו המרכיבות את החלבון.
כאשר חלבון המצוי במזון מתפרק, החומצה הגלוטמית משתחררת ומעניקה את טעם האוממי.
טעם אוממי מכונה גם טעם גלוטמט.
אבקת גלוטמט מיוצבת באמצעות מלח נקראת "מונו סודיום גלוטמט".
ישנם מזונות העשירים בגלוטמט באופן טבעי – בשר צלוי, גבינות מיושנות, עגבניות, פטריות, אצות ים, עלי דפנה, רוטב סויה, סלרי.
אם נשים לב, אלו הם בעצם המרכיבים בהם אנו נוטים להשתמש כדי להעמיק את טעם המזון.
לפעמים האוכל טעים, אבל מרגיש מעט שטוח או תפל כאילו חסר לו איזה "עוקץ", במקרים כאלו אנו נוטים להוסיף לו מלח, אבל לפעמים מה שחסר אינו מלח אלא אוממי.
תבלין האוממי של נחלאות אינו מכיל מונו סודיום גלוטמט, אנו משיגים את טעם האוממי מתערובת של ירקות יבשים, תבלינים טבעיים, חלבונים מותססים ושמרי בירה.
תבלין האוממי נפלא להעשיר טעמם של תבשילים שונים, לחזק טעמי בשר, לתת עומק למרקים ורטבים, כחלק מתערובות תבלינים ועוד ועוד.
אפילו כמות קטנה מאוד ממנו תקפיץ ותעורר כל מאכל.