home made oreos

אפילו חסיד גדול כמוני של השפה העברית,, לא יכול להימנע מכותרת באנגלית לפוסט העוסק בעוגייה הניו – יורקית הזו, שהיא כנראה העוגייה האהובה ביותר בעולם.

שחור ולבן, פריך וקרמי, מתוק ומלוח, שוקולד ווניל – האוריאו היא חגיגה של ניגודים משלימים.

אז מה עושים כשנגמרו האוריאוס בבית ואילה מתעקשת? מכינים לבד!

יותר נכון לומר – מכינים ביחד. יצירה משותפת של אב ובתו, ילדה ואיש מבוגר – עוד ניגוד משלים.

ואם כבר מכינים עוגייה ביתית, זו ההזדמנות להחליף את השורטנינג (שומן צמחי מוקשה) מהעוגייה המקורית בחמאה אמיתית ואת ארומת הוניל המלאכותית בגרגרים של מקל וניל אמיתי.

גם את העוגיות עצמן בחרתי לקחת לכיוון יותר נימוח ופירורי ופחות נוקשה מהגרסא המקורית.

תוך כדי כתיבת הפוסט הצצתי לאתר של אוראו וגיליתי שבדיוק בעוד יומיים, ב- 6/3/12 הן חוגגות 100 שנים!!

אז גם הטיימיניג מושלם – מזל טוב אוראו.

 

 

עוגיות בסגנון אוריאו

מרכיבים

  • כ- 20 עוגיות:
  • לבצק:
  • 75 גרם אבקת סוכר
  • 15 גרם סוכר אינוורטי
  • 15 גרם אבקת חלב רזה
  • 4 גרם מלח
  • 1 כפית משחת וניל או תמצית וניל טהורה
  • 150 גרם חמאה
  • 30 גרם חלמונים
  • 40 גרם שמנת מתוקה
  • 50 גרם קקאו
  • 200 גרם קמח עוגה
  • 20 גרם לתת
  • לקרם:
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 20 גרם סוכר אינוורטי
  • 0.6 גרם לציטין (לא חובה, אבל מסייע לבניית האמולסיה בקרם)
  • 1 גרם מלח
  • 6 גרם אבקת חלב רזה
  • גרגירים ממקל וניל אחד
  • 20 גרם שמנת מתוקה

הוראות הכנה

  • לבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכרים, מלח ואבקת חלב עד לתערובת קרמית.
  • מוסיפים קקאו, חלמונים ושמנת ומעבדים עוד דקה לתערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח ולתת ומעבדים מהר ככל הניתן עד לקבלת בצק אחיד.
  • מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעלה דק.
  • מעבירים למקרר עד שהבצק יציב לגמרי, כשעה.
  • קורצים עיגולים מיריעת הבצק ואופים ב- 170 מעלות, 12 – 15 דקות, עד שהעוגיות יציבות.
  • (את הבצק שנותר ניתן לרדד בשנית).
  • לקרם: במעבד מזון מעבדים את כל החומרים מלבד השמנת כ – 3 דקות, עד לתערובת קרמית. מוסיפים שמנת ומעבדים עוד 2 – 3 דקות, עד לקבלת קרם חלק ונעים.
  • אם יש תרמומיקס מעבדים את שלוש הדקות האחרונות על חום של 37 מעלות, זה ישפר את מרקם הקרם.
  • מעבירים את הקרם לשק זילוף ומצננים עד שהוא יציב ונח למריחה.
  • מזלפים או מורחים שכבה אחידה של קרם על מחצית מהעוגיות (כ- 10 גרם קרם לכל עוגייה), מכסים במחצית השנייה של העוגיות.
  • משהים את העוגיות כמה שעות בטמפרטורת החדר לפני שמגישים.

הפוסט הזה פורסם בקטגוריה דובדבנים.‏ קישור ישיר לפוסט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook