אפילו חסיד גדול כמוני של השפה העברית,, לא יכול להימנע מכותרת באנגלית לפוסט העוסק בעוגייה הניו – יורקית הזו, שהיא כנראה העוגייה האהובה ביותר בעולם.
שחור ולבן, פריך וקרמי, מתוק ומלוח, שוקולד ווניל – האוריאו היא חגיגה של ניגודים משלימים.
אז מה עושים כשנגמרו האוריאוס בבית ואילה מתעקשת? מכינים לבד!
יותר נכון לומר – מכינים ביחד. יצירה משותפת של אב ובתו, ילדה ואיש מבוגר – עוד ניגוד משלים.
ואם כבר מכינים עוגייה ביתית, זו ההזדמנות להחליף את השורטנינג (שומן צמחי מוקשה) מהעוגייה המקורית בחמאה אמיתית ואת ארומת הוניל המלאכותית בגרגרים של מקל וניל אמיתי.
גם את העוגיות עצמן בחרתי לקחת לכיוון יותר נימוח ופירורי ופחות נוקשה מהגרסא המקורית.
תוך כדי כתיבת הפוסט הצצתי לאתר של אוראו וגיליתי שבדיוק בעוד יומיים, ב- 6/3/12 הן חוגגות 100 שנים!!